На 12 април 2023 г. от 18:00 ч. в Градска библиотека „П. Хилендарски” – Асеновград, ще се проведе среща с известния писател Радослав Гизгинджиев. На нея авторът на бестселърите „Рай“, „Повече от любов“ и „Лепири“, Радослав Гизгинджиев, ще представи своя нов роман „НЕДРА“ в две части – („Недра: Пропукване“ и „Недра: Потапяне“).

Има истории, които преобразяват реалността. Истории, които ни намират в точния момент, за да се свържат с нас. Има закон на случайността, наречен Синхроничност. Онова, което виждаме около себе си, е собствената ни душа.
Има думи, които пропукват Недрата, за да влезе светлина в най-тайнствените дълбини. А там се крият множеството ни лица.
Здравей, Непознат!
През пъпната връв на твоята душа, ти ще се срещнеш наяве със себе си.
Чакам те в Гая
…”

С тези проникновени, проницателни думи, част от романа, авторът ще ни потопи в дълбините на „Недра“ и неизменно ще остави диря в сърцата на присъстващите.
Определян като един от най-провокативните и четени съвременни български писатели, Радослав Гизгинджиев е взел участие в много съвместни проекти с именити творци в областта на фотографията, скулптурата и изобразителното изкуство.

Зад гърба си има режисирани филми, пиеси и музикални видеа. Бил е жури в най-големия литературен конкурс у нас.

Завършил е българска филология във Великотърновския университет и кинорежисура – в класа на Дочо Боджаков в София.

Срещата се осъществява с подкрепата на издателство “Words on the Water” и е част от програмата на „Дни на книгата” на Градска библиотека „П. Хилендарски” и Община Асеновград.