ЦЕЛИ: Да се даде възможност за изява на творческите заложби на децата и учениците, както и да се стимулира и провокира интереса към книгата като културен феномен,  ценен източник на знание и средство за комуникация. Условия за участие: в конкурса могат  да участват всички деца от Асеновград на възраст  до 15 г.

Регламент:

Конкурсите се провеждат в три възрастови групи:

І-ва възрастова група – за деца в детската градина и подготвителни групи

ІІ-ва възрастова група. – 1- 4 клас
ІІІ-ра възрастова група – 5- 8 клас
            Изисквания към представените детски рисунки :  свободна техника. Рисунките да бъдат сканирани или  заснети с фотоапарат и да се изпратят на имейла на Детски отдел на  Градска библиотека „Паисий Хилендарски”  – gbph.childrens.department@gmail.com до 12 април 2023 г.          

В  писмото освен сканирания  файл на рисунката да се изпишат  двете имена на детето, годините и училището.   

            След 12 април детските рисунки ще бъдат качени във фейсбук-страницата на библиотеката и всички фейсбук-потребители ще могат да гласуват. Гласуването ще приключи на 19 април. Децата, чиито  рисунки,  получат най-много харесвания  ще получат  награди и грамоти на 21 април от 13 ч. в библиотеката.

        На 2 април се навършват 218 г. от рождението на Ханс Кристиян Андерсен. Вече трето столетие приказките на  Андерсен принадлежат на всички народи и на всички възрасти. Добрият вълшебник размахва усмихнат магическата си пръчица и разплита най-прекрасните сънища, с лекота превръща всяка дума или история в приказка.

Предмети, цветя, животни и хора се раждат, говорят, желаят, влюбват се, страдат, извършват подвизи, умират щастливи с постигнатите си мечти или пък обратно – намират смисъл да живеят само с такива прости неща като любов, състрадание, красота, дълг. Със своите весели и тъжни съдби, героите на Андерсен ни учат да бъдем по-добри и да се обичаме помежду си.

           В тези трудни мигове заедно с децата можем да преоткрием силата на словото и да го предадем в картина!

           Сега повече от всякога имаме нуждата да си спомним  посланията на Андерсен.

          „Най-хубави са приказките, които ражда самият живота” /Андерсен/           

 Четете, творете и бъдете здрави!