Конкурсът е посветен на 217- годишнината от рождението на Ханс Кристиян Андерсен.
ЦЕЛИ: Да се даде възможност за изява на творческите заложби на децата и учениците, както и да се стимулира и провокира интереса към книгата като културен феномен, ценен източник на знание и средство за комуникация.
Условия за участие: в конкурса могат да участват всички деца от Асеновград на възраст до 15 г.
Регламент:
Конкурсите се провеждат в три възрастови групи:
І-ва възрастова група – за деца в детската градина и подготвителни групи
ІІ-ва възрастова група. – 1- 4 клас
ІІІ-ра възрастова група – 5- 8 клас
Изисквания към представените детски рисунки : свободна техника. Рисунките да бъдат сканирани или заснети с фотоапарат и да се изпратят на имейла на Детски отдел на Градска библиотека „Паисий Хилендарски” – gbph.childrens.department@gmail.com до 8 април 2022 г.
В писмото освен сканирания файл на рисунката да се изпишат двете имена на детето, годините и училището.
След 8 април детските рисунки ще бъдат качени във фейсбук-страницата на библиотеката и всички фейсбук-потребители ще могат да гласуват. Децата, чиито рисунки, получат най-много лайкове ще бъдат удостоени с виртуални грамоти на същата страница.

    На 2 април се навършват 217 г. от рождението на Ханс Кристиян Андерсен. Вече трето столетие приказките на  Андерсен принадлежат на всички народи и на всички възрасти. Добрият вълшебник размахва усмихнат магическата си пръчица и разплита най-прекрасните сънища, с лекота превръща всяка дума или история в приказка.

Предмети, цветя, животни и хора се раждат, говорят, желаят, влюбват се, страдат, извършват подвизи, умират щастливи с постигнатите си мечти или пък обратно – намират смисъл да живеят само с такива прости неща като любов, състрадание, красота, дълг. Със своите весели и тъжни съдби, героите на Андерсен ни учат да бъдем по-добри и да се обичаме помежду си.
В тези трудни мигове заедно с децата можем да преоткрием силата на словото и да го предадем в картина!
Сега повече от всякога имаме нуждата да си спомним посланията на Андерсен.
„Най-хубави са приказките, които ражда самият живота” /Андерсен/

       Четете, творете, пазете се и бъдете здрави!