АРТ пространство „Стилисимо” ще представи „Ноти в косите” – поетично – музикални откровения с автори Мариана Добрева и Борислав Мирчев.

Лиричните стихове на авторката ще прозвучат  в съпровод с музикалните изпълнения на китара на популярния автор на поп и детски песни Борислав Мирчев. Стих и песен ще се слеят в елегантна хармония, като в спектакъл на грации по художествена гимнастика.

Защото стихосбирката е отражение на дълбокия и красив вътрешен свят на гимнастичката и треньор по художествена гимнастика, Мариана Добрева. Написана със същия фин усет към красивото, с който сътворява и танца в спортната зала, с който докосва сърца.

  “Ноти в косите” е първата стихосбирка на авторката, със стихове, писани в различни години и с прекрасните илюстрации, подготвени от златното момиче в художествената ни гимнастика, Боряна Калейн.

Мариана Добрева Пищалова е родена в Пловдив. Завършва Националната Спортна Академия, специалност „Художествена гимнастика“, работи като треньор дълги години в „Академик“, помощник-треньор на Националния отбор „Ансамбъл жени“, съдия по художествена гимнастика, член на Съдийската комисия на Българската федерация по художествена гимнастика, зам.-председател на клуб „Левски“ – Триадица. От 2020 г. е член на УС на Българската федерация по художествена гимнастика.

През най-красивия спорт – художествената гимнастика, съвсем естествено емоциите, които носи в себе си и талантът й се претворяват и в красиви рими.

От 2020 г. работи съвместно с Борислав Мирчев, Светослав Лобошки, Алекс Нушев и Митко Гидишки, в резултат на което се раждат много песни.

Стиховете и в дебютната книга „Ноти в косите”, разделени в четири цикъла, отразяват нейния наситен, изстрадан, богат, върешен мир, който същевременно носи и оптимизън, вдъхновение и сила.

Събитието се организира от ГБ „Паисий Хилендарски” и Община Асеновград 27-ми април 2023 г. /четвъртък/ от 17:30ч.

Входът е свободен.