Ивелина Радионова – една от най-обичаните български съвременни писателки ще гостува в нашия град по покана на община Асеновград на 10 март(петък) от 17,30ч в Градската библиотека.

Познаваме Ивелина Радионова като автор на „Алтъна”, „Обич”, „Писано с огън”, „Йова разказва”, „България навеки” и последната й книга „До Боянския майстор”.

В нея авторката разказва вълнуващи истории за страдание и обич, за фатална обреченост, истории за човешки съдби, които остават в сърцето и вълнуват дълго, след като си затворил последната страница. И едновременно с това те карат да се чувстваш горд, че си българин и че си част от традиция, която идва от вековете и отива към бъдещето.

Книгата събужда топлината и копнежа по една отминала епоха, в която дълг, чест и морал са били поставяни на пиедестал. Посланията ѝ проникват дълбоко в съзнанието на читателите и отключват секретен код към мъдростта и познанието. И ето българският дух се възвисява и зове отново към опазване на вярата в доброто, на правдата и чистотата в човешките отношения, въздига се над трудностите и засища глада на душите.

Родолюбието се усеща във всяка разказана история, с думи, които са като мляко, заквасено със звезди, песен на чанове, пъстро халище и свят хляб. Всеки, който се чувства истински българин, може да черпи сила от тях.

Посланието на книгата е всеки да открие своята причина да е жив, която да осмисли дните му. Защото всеки идва с определена мисия, която се превръща в пътеводна светлина в живота му.

Чрез творбите на Ивелина Радионова говори гласът на българското. Тя утвърждава вечното и непреходното чрез ценностите на родния фолклор и традиции.

Очакваме ви на 10 март (петък) в 17,30ч. в Градската библиотека