Роузи Ревер, инженер

Андреа Бийти

Това е историята на Роузи Ревер, която мечтае да стане инженер. Там, където някои хора виждат само боклук, Роузи Ревер открива вдъхновение.

Нощем, когато е сама в стаята си, стеснителната Роузи конструира велики изобретения от парченца и остатъци. Машини за хотдог, панталони с хелий, шапки от сирене, с които да отблъсквате питони.

Хрумките на Роузи биха смаяли всеки – стига тя някога да реши да ги покаже. Заради своя страх от провал тя ги крие под леглото си. И така – до съдбоносното гостуване на прапралеля ѝ Роуз. Тя ѝ разкрива, че първата несполука не е повод за страх, а повод за празнуване.

Тандемът Андреа Бийти  и Дейвид Робъртс, създатели на класиката Иги Пек, архитект, ни въвеждат в една шеметна и остроумна история, с която вдъхновяват децата да не спират да преследват своите цели.

„Няма по-добър начин да обясниш на децата защо провалите са ключ към големия успех, от историята на Роузи Ревер.“
Вал Стоева

По света има много учени, които работят в най-различни области. Някои изучават небето и земята, други растенията и океаните. Има такива, отправили взор към звездите, а има и учени, които обожават буболечките. И все пак всички те споделят един общ стремеж: да задават въпроси. Точно като децата, нали?

Книгите”Иги Пек, архитект”, „Ейда Туиг, химик и физик” и „Роузи Ревер, инженер” са картинни книги – част от STEM серията ”Любознайковците”, разказани в рими. Увлекателните истории поощряват упоритостта, страстта, изследователския подход и практическата насоченост на знанията у децата.

Красивите илюстрации в книгата са дело на Дейвид Робъртс.