Последната Изчезнала

Джо Спейн

Малък град в Лапландия. Замръзнало езеро. И нова жертва.

Градчето Копе в Лапландия е като сцена от зимна приказка, която привлича туристите като магнит. Когато обаче под замръзналата повърхност на езерото е открит трупът на младата англичанка Вики, репутацията на курорта е заложена на карта.

Алекс Евънс заминава за Лапландия, за да прибере тялото на сестра си и да разбере какво е довело до смъртта ѝ. Той пристига в луксозния зимен комплекс, където Вики е работила като гид, и се запознава с полицейската служителка Агата, която ръководи разследването. Тя е млада, неопитна и съчетава отговорната си работа с грижата за трите си деца, които отглежда сама.

Тъй като още две жени са изчезнали безследно през последните години, Агата е убедена, че зад смъртта на Вики се крие повече от привидното и част от жителите на Копе вече са сред заподозрените. Освен това младата жена, която е оставила послание на брат си, преди да умре, може да е поредната жертва на сериен убиец.

Алекс и Агата се впускат в разследване, което може да им коства живота. Защото в това идилично градче смъртта дебне на всяка крачка…