Изчезваща земя

Джулия Филипс

Месецът е август, а мястото – откъснатият от света руски полуостров Камчатка. Две сестри са отвлечени и това завихря мащабно издирване, каквото околността не е виждала. Но седмиците се превръщат в месеци, а усилията на полицията и доброволците не дават резултат. Ехото от мистериозното изчезване на София и Альона вибрира все по-силно в обществото, а страхът и загубата се загнездват дълбоко в сърцата на местните жители и променят ежедневието им из основи.

Сред описанията на девствени природни красоти плавно се разстила атмосферата на регион, който е колкото сложен, толкова и магнетичен. В него социалните и етнически различия винаги са съществували, а чужденците първи са нарочвани за виновници.

Увлекателен и силно емоционален, романът „Изчезваща земя“ на Джулия Филипс въвежда в свят на зашеметяващо живи герои, всеки от които е свързан с невъобразимото престъпление. Колко лична може да се окаже наглед чуждата трагедия?

„Истински шедьовър, който поглъщаш в пристъп на удоволствие от четенето. Портрет на цялото човечество…“
Гари Щейнгарт

Джулия Филипс (1989) е американска писателка. Преподава в магистърска програма по творческо писане в „Рандолф колидж“, а нейни текстове са публикувани в „Ню Йорк Таймс“, „Атлантик“, „Слейт“, „Перис Ривю“ и „Москоу Таймс“.