Историята на твоя живот и други разкази

Тед Чанг

От извисяващата се Вавилонска кула, която свързва Земята с божествените висини, до свят, в който посещенията на ангелите са колкото бленувано, толкова и ужасяващо всекидневие, от невронната модификация, позволяваща да се погледне отвъд красотата на човешкото лице, до извънземния език, променящ възприятието ни за времето и реалността, Тед Чанг ни приканва с невъобразима изобретателност да преосмислим нашата вселена и мястото ни в нея.

Опирайки се на изключителната си ерудиция, черпейки от постиженията на математиката, физиката, езикознанието, психологията, ненапразно наричан „гений на научната фантастика“, Чанг не се вписва в никаква традиция и заема свое собствено, уникално място в литературата на човешкото въображение.

Тед Чанг (р. 1967 г.) е американски автор от китайски произход, завършил компютърни науки в университета Браун в Провидънс, Род Айланд. Докато работи по специалността си, той пише и публикува в различни списания. Неговите общо 18 разкази и новели са спечелили 4 награди Небюла, 4 награди Хюго, 4 награди Локус, наградата Джон У. Кембъл и наградата Теодор Стърджън.