Хартиеният дворец

Миранда Каули Хелър

„Хартиеният дворец“ е семейна резиденция на брега на красиво езеро на Кейп Код, където Елеонор прекарва всяко свое лято. Омагьосващото убежище, сгушено в Затънтената гора, съхранява, както най-свидните ѝ спомени, така и най-мъчителните ѝ тайни.

След като изневерява на мъжа си с приятеля си от детинство Джонас, Ел посреща наглед перфектното августовско утро, разкъсвана от дилема. Кой живот да избере: този, който е изградила с обичания си съпруг Питър, или онзи, за който винаги е мечтала – с първата си любов?

В рамките на двайсет и четири часа героинята проследява драматичната нишка от събития, започнала още преди раждането ѝ и довела я до настоящия решаващ момент. А дали тъкмо изповедта няма най-сетне да я освободи от оковите на миналото?

С „Хартиеният дворец“ Миранда Каули Хелър създава дълбоко интимна и обсебваща история. Романът разнищва нежно, но проникновено конфликта между желанието и личното достойнство, като изследва безмилостното наследство на травмата и саморазрушителната вина. Абсолютен бестселър с излизането си в САЩ през 2021 г., книгата е преведена на над 20 езика.

„Феноменален дебют – блестящо написан и пристрастяващ.“
Ню Йорк Таймс

Миранда Каули Хелър (р. 1963) се прочува в литературните среди с дебютния си роман „Хартиеният дворец“. Израснала в артистично семейство, през годините тя работи като редакторка в „Космополитън“ и писателка в сянка, но основния си кариерен път извървява в HBO. Там Хелър достига поста старши вицепрезидент и ръководител на драматичните сериали, а портфолиото ѝ включва популярни продукции като „Семейство Сопрано“, „Наркомрежа“ и други.