Ейда Туиг, химик и физик

Андреа Бийти

Защо от часовника първо се чува тик, а после так? Защо вътре в носа ти има косми? Главата на Ейда Туиг гъмжи от въпроси.

Също като своите съученици Иги и Роузи Ейда винаги е безкрайно любопитна. Но когато нейните мисии за изследване на фактите и сложните ѝ научни експерименти отиват твърде далеч, изтощените ѝ родители я пращат на Стола за мислене. Дали цялото това мислене ще промени нещо в Ейда?

„Светът има нужда от деца, които не се страхуват да задават въпроси и да търсят отговори. Точно като Ейда Туиг, която може да вдъхнови не само децата, но и възрастните!“

Вал Стоева

По света има много учени, които работят в най-различни области. Някои изучават небето и земята, други растенията и океаните. Има такива, отправили взор към звездите, а има и учени, които обожават буболечките. И все пак всички те споделят един общ стремеж: да задават въпроси. Точно като децата, нали?

Книгите Иги Пек, архитект, Ейда Туиг, химик и физик и Роузи Ревер, инженер са картинни книги – част от STEM серията Любознайковците, разказани в рими. Увлекателните истории поощряват упоритостта, страстта, изследователския подход и практическата насоченост на знанията у децата.

 Красивите илюстрации са дело на Дейвид Робъртс.