Две нощи в Лисабон

Крис Павоун

„Роман, наситен с напрежение, което се ускорява като паникьосано сърце!“
Лий Чайлд

Ариел Прайс, която сякаш тъкмо е подредила живота си, се буди в хотелска стая в Лисабон и е сама. Съпругът ѝ го няма – без предупреждение, без бележка. Не отговаря и на телефона си. Нещо не е наред.

Никой не може и не иска да ѝ помогне – нито в хотела, нито в полицията и в американското посолство… Към нея единствено изникват въпроси, на които не е сигурна, че изобщо може да отговори. Какво точно прави половинката ѝ в Лисабон? Защо Джон я е взел на бизнес пътуването си? Кой би искал да го нарани? И защо тя знае толкова малко за новия си – доста по-млад от нея – мъж?

Часовникът тиктака с бясно темпо, американката е уплашена и отчаяна. Времето ѝ изтича, а помощ може да получи само от човек, отдавна погребан в миналото ѝ… Онзи, когото никога не би потърсила сама.

„Две нощи в Лисабон“ е блестящ трилър на Крис Павоун – майстора в жанра, когото българските читатели добре познават. Новата му взривоопасна история е наситена с такъв яростен ритъм, остри като бръснач прозрения и неочаквани обрати, че не дава мира дълго след последната страница.

Крис Павоун (р. 1968) е американски автор на трилъри. Още първият му роман „Чужденците“ се превръща в международен бестселър и му носи световна слава. Всяка следваща книга на Павоун неизменно оглавява читателските класации, а последната му, „Две нощи в Лисабон“, печели ласкави отзиви и от имена като Стивън Кинг, Джон Гришам и Лий Чайлд.