Балерините

Рейчъл Капелке-Дейл

Роман за стихията на танца, която покорява и сцената, и живота

Делфин Леже, някогашна балерина, а сега хореографка, се завръща в родния Париж след повече от десетилетие, прекарано под негостоприемното небе на Санкт Петербург.

Младата жена се опитва да излекува разбитото си сърце, да издигне кариерата си на следващо ниво, но и да се отърве от минали грехове. За да получи своето изкупление, тя трябва да спечели отново двете си приятелки: Марго, която се бори със сериозни слабости, и Линдзи, решена на всичко, за да стане примабалерина.

Делфин разказва от първо лице за пътя на възмездието си, насичайки настоящето със спомени от миналото, когато трите жени са все още тийнейджърки в балетното училище. Любовни вълнения с талантливи балетисти разведряват строгите обучителни часове, но присъствието на един от тях днес ще придаде неподозиран нюанс на сюжета.

Докато разплита човешките взаимоотношения в дебютния си роман „Балерините“, Рейчъл Капелке-Дейл описва непознатия свят на балета, който се движи по собствени сурови и безкомпромисни правила. Съвършенството на сцената коства много, понякога и живот… И всичко това зад стените на прочутата Парижка опера.